За нас

Казвам се Лилия Мавлова и обичам красивите неща. Доставя ми удоволствие да творя различни неща, но дори не съм си и представяла, че мога да нарисувам картина.
Преди 6 години съдбата ме срещна с арт терапевта Евгения Тотева и започнах да рисувам с пръсти. Нарисувах много интересни картини, с много символика, в които са изразени на подсъзнателно ниво чувства и емоции. В повечето случаи започваш да рисуваш без да имаш първоначална идея и картината се получава от само себе си. И най-неочаквано тези картини се харесваха на близките и приятелите ми.
След това започнах да посещавам и ателиета за рисуване и така малко по-малко създадох повече от 100 картини.
Част от картините ми имат сертификат за терапевтично въздействие върху емоционалното и физическо състояние на хората.
Впоследствие се роди идеята да направя шалове като копия на картините и създадох колекцията от шалове-картини “Любов от пръв поглед”. Защо любов от пръв поглед, защото като ги видите, не може да не се влюбите в тях.

Така започна всичко, с моята творческа дейност. Към настоящият момент организирам арт ателиета за интуитивно рисуване и изучавам експресивна арттерапия. Наричам себе си творец.
Моята цел е да накарам всеки да се почувства творец. Харесва ми да мотивирам и други хора да започнат да творят и моето послание към тях е, че ако поискат могат и те да го направят... и трябва да сбъдват мечтите си, като преодолеят страховете си.
След лошото винаги идва и хубавото, т.к. животът е един кръговрат.

Казвам се Ирина Тошева и бродирането ми е като мания, а посветиш ли се веднъж на това хоби, няма начин да не станеш зависим от него. Свикнеш ли обаче с факта, че хубавите неща стават бавно, няма начин да не се пристрастиш.
С много търпение и постоянство вече повече от 20 години практикувам хобито си, с което се чувствам удовлетворена и за мен това е начин за общуване.
Идеята ми е да прилагам бродерията в съвременни приложни предмети, като споделям тази красота и с Вас.
Изработвам везби по мотиви и шевици от автентични национални костюми, ризи, сукмани, кърпи, колани и други, съвременно приложени като картички и сувенири. Предметите пресъздават шевици от различни етнографски райони на България.
Ателието ще се обогатява с нови артикули и актуална информация.